Over Rob

Mijn naam is Rob Jansen, en ik ben sociaal psycholoog en journalist. Ik heb altijd een grote interesse gehad in mensen, dus niet zo verrassend dat ik psychologie en journalistiek ben gaan studeren. Met name in de relatie tussen mannen en vrouwen ben ik altijd geïnteresseerd geweest.


Tijdens mijn studie psychologie aan de Universiteit van Tilburg heb ik me onder meer verdiept in persoonlijkheidsleer, sociale psychologie, psychotraumatologie, seksuologie, cultuurpsychologie, gezondheidspsychologie, psychopathologie, fysiologische psychologie en sociologie.

Waarom deze site?

Waarom ben ik WatMannenDenken.nl gestart? In gesprekken met vriendinnen werd mij heel vaak gevraagd hoe mannen tegen zaken aankijken. Dikwijls bleek dat vrouwen en mannen dingen volkomen anders ervaren, maar dat niet van elkaar weten. Met veel misverstanden en verwijten tot gevolg. Duidelijke communicatie tussen mannen en vrouwen kan veel problemen voorkomen. En dan zal ook blijken dat beide geslachten veel vaker op dezelfde lijn zitten dan ze zelf denken.


Met WatMannenDenken.nl probeer ik licht te schijnen op hoe mannen tegen bepaalde zaken aankijken. En daarmee ‘Het Mysterie Man’ wat duidelijker te maken voor vrouwen.

Meer over mij

Nog wat meer over mezelf: naast WatMannenDenken.nl beheer ik een website over het Nederlands Elftal, OranjeLeeuwen.com. Naast voetbal hou ik onder andere van salsadansen, uitgaan, muziek, sporten, films, lezen en websites maken.