Uitvinder Nick Sears Demonstreert De Orb





Uitvinder Nick Sears demonstreert de eerste generatie van de Orb, een roterend beeldscherm dat stralende 3D-beelden creëert. Een korte, coole video over uitvindingen.


In 1952, presenteerde Buckminster Fuller een bijzonder uitdagend voorstel aan Geoscope. Het was een 60 meter grote bol, die over de East River in New York gehangen zou worden, goed zichtbaar vanuit het Verenigde Naties gebouw. Het was een groots idee, en hij dacht dat het zeker impact kon hebben op de besluitvorming van deze organisatie door middel van animaties van data en trends en andere informatie over de wereld, op deze bol. En vandaag, 45 jaar later, hebben we duidelijk niet minder behoefte aan deze helderheid en perspectief, maar wat we wel hebben is verbeterde technologie.

Vandaag hebben we geen miljoen gloeilampen nodig om een bolvormig scherm te maken. We kunnen LEDs gebruiken. LEDs zijn kleiner, goedkoper, gaan langer mee en zijn efficienter. En belangrijker voor deze toepassing: ze zijn sneller. En deze snelheid, samen met de huidge snelle micro-controllers stelden ons in staat om hiermee meer dan 17.000 LEDs te simuleren, met slechts 64 stuks. Dat gebeurt door het fenomeen van het nabeeld. Deze ring roteert 1700 keer per minuut, dus 28 keer per seconde. De snelheid aan de rand is ruim 90 kilometer per uur. Er zijn vier micro-controllers ingebouwd die, elke keer als de ring roteert, als de ring aan de achterkant van het scherm komt pikt hij een signaal op en daarmee kunnen de micro-controllers de positie van de ring overal gedurende de rotatie berekenen en willekeurige plaatjes en animaties weergeven.

Maar dit is slechts het begin. Naast een versie met hogere resolutie, zijn mijn vader en ik bezig met een nieuw gepatenteerd ontwerp voor een scherm dat de hele ruimte vult, gebaseerd op hetzelfde principe. Dat wordt bereikt door de LEDs rond twee asses te roteren Zoals u hier kunt zien, dit is een electronicabord van 18 cm doorsnede. Deze blokken representeren LEDs. Dus je kunt zien dat als deze schijf rond deze as roteert, zal dat een schijf van licht produceren die we kunnen gebruiken. Dat is niets nieuws, het is een propellor klok. Het zijn de velgen die je voor je auto kan kopen. Maar wat wel nieuw is, is dat we de schijf rond deze as roteren en de schijf van licht wordt een bol van licht. En die kunnen we aansuren met micro-controllers en een volledig gevuld, drie dimentionaal scherm maken met slechts 256 LEDs.

Dit is nu nog in ontwikkeling, komt uit in mei, maar we hebben alvast een kleine demo in elkaar gezet, om even te laten zien hoe de punten in een bol worden omgezet. Ik kan jullie een een korte video laten zien, maar houdt in gedachte dat dit zonder electronische aansturing is en ook met slechts vier LEDs. Dit is eigenlijk maar 1,5 procent van wat het uiteindelijke scherm in mei zal zijn. Dus, laten we kijken. Hier draait het slechts om de verticale as, wat circels oplevert. Maar als de andere as erbij komt, ontstaat er een vorm met een volume. De sluitertijd van de camera maakt het iets minder effectief in dit geval.

Maar dit moet dus in mei uitkomen. Het zal gedemonstreerd worden in de Interactive Telecommunications Spring Show in Greenwich Village in New York City, vrij toegankelijk voor publiek. komt allen, het is een fantastische show. Er zijn honderden studentuitvinders met fantastische projecten. Dit zal ook te zien zijn in de Sierra Simulcast Lounge in de pauzes vanaf nu tot het einde van de show. Dus ik spreek u graag allemaal en nodig u uit naar beneden te komen om het nader te bekijken. Het is een eer om hier te zijn, dankuwel.

(Applaus)

 

Bron: TED.com
Reactie plaatsen