Stammen De Mensen Af Van De Apen?"Nee, mensen stammen niet af van apen!" Dat is het verbazingwekkende antwoord van bioloog Patrick Reygel. Is professor Reygel een creationist, helemaal van lotje getikt of heeft hij hier de perfecte wetenschappelijke verklaring voor?

Hij trekt de schedelkast van de UHasselt open en duikt enkele miljoenen jaren de geschiedenis in in dit college van de Universiteit van Vlaanderen. En hopla, alweer een hardnekkige mythe ontkracht!

Over prof. dr Patrick Reygel
Toen zijn spieren en gewrichten nog jong en soepel waren, deed Patrick Reygel het liefst van al aan alpinisme. Vroeger wilde hij dan ook graag berggids worden, wat helaas geen evidentie was in zijn platte Belgenland. Hij richtte zich dan maar op biologie, zijn tweede passie, en specialiseerde zich in taxonomie en phylogenie van mariene Turbellaria, oftewel: de soortbeschrijving en evolutiegeschiedenis van platwormen.

Na een dag vol onderzoek bieden Franse films en politieseries of strips van Tardi en Franquin professor Reygel de nodige ontspanning.
Reactie plaatsen