"Het Beste Cadeau Dat Ik Ooit Heb Overleefd"

Stacey Kramer laat in een 3 minuten durend parabel op een ontroerende en persoonlijke manier zien dat een ongewenste ervaring - iets angstaanjagends, traumatisch of ingrijpends - zich kan ontpoppen tot een cadeau van onschatbare waarde.


"Stel je eens een cadeau voor. Haal het je voor de geest. het is niet heel groot -- ongeveer zo groot als een golfbal Beeld je in dat het helemaal is ingepakt. Maar voordat ik je laat zien wat erin zit, Zeg ik jullie, dat het een ongelooflijke impact op je zal hebben. Het brengt je hele familie bij elkaar. Je zal je geliefd en gewaardeerd voelen zoals nooit tevoren en je opnieuw verbonden voelen met vrienden en bekenden die je al jaren niet meer gesproken hebt. Lof en bewondering zullen je overwelmen. Essentiële dingen in je leven zal je in een nieuw daglicht zien.

Het zal je kijk op spiritualiteit en geloof veranderen. Je begrijpt je lichaam beter en je hebt meer vertrouwen in je eigen kunnen. Je zal ongekende vitaliteit en energie kennen. Je zal je woordenschat uitbreiden, nieuwe mensen ontmoeten, en je zal gezonder gaan leven. En, geloof het of niet, 8 weken lang ga je op vakantie zonder ook maar iets te doen. Je zal talloze gourmetmaaltijden eten, Hele vrachten bloemen zal je ontvangen. Mensen zullen tegen je zeggen, "Je ziet er fantastisch uit. Ben je naar de plastisch chirurg geweest?" Verder heb je een levenslange voorraad van goede drugs en genotsmiddelen.

Je zal je uitgedaagd, geïnspireerd, gemotiveerd en nederig voelen. Je geeft weer betekenis aan je leven. Vrede, gezondheid, rust, geluk, nirvana. Hoeveel dat kost? €40.000. En dat is een prachtige aanbieding.

Jullie zullen vast willen weten wat het is en waar je het kan kopen. Is het verkrijgbaar op Marktplaats? Heeft het een Apple-logo? Is er een wachtlijst? Die kans is klein. Dit cadeau kwam ongeveer vijf maanden geleden voor mij. Toen ik het kreeg zag het er meer uit zoals dit -- niet heel mooi. En zoals dit. En toen dit. Het was een zeldzaam kristal, een hersentumor, een hemangioblastoom, het cadeau dat blijft geven.

Nu het met mij weer beter gaat, wil ik dit cadeau jullie niet toewensen. Ik weet niet zeker of jullie het zouden willen. Maar ik zou mijn ervaring niet veranderen. Het heeft mijn leven ingrijpend veranderd op manieren die ik nooit had kunnen verwachten op al de manieren die ik net vertelde.

Dus de volgende keer als je oog in oog staat met iets dat onverwacht is, ongewenst en onzeker, overweeg dan dat het wellicht een cadeau zou kunnen zijn."

(Applaus)

 

Bron: TED.com
Reactie plaatsen