Moeten Trio's Kunnen Trouwen?Hét ideaal in de jaren '50: gezinnen met een mama, een papa en twee (of meer) kinderen. Misschien is het nu nog steeds het ideaal voor vele mensen, maar velen leven in ieder geval niet meer volgens dat ideaal: eenoudergezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, draagmoeders, homoseksuele ouders... Maar... onze huwelijkswetgeving dateert uit 1804 en heeft deze nieuwe wereld nog nauwelijks gevolgd.

Professor Frederik Swennen is jurist aan de UAntwerpen. Hij doet onderzoek naar gezinnen met nieuwe samenwoningsvormen. Is de volgende én logische evolutie dat ook trio's of quatro's in het huwelijksbootje kunnen stappen? Hij praat erover in dit college van de Universiteit van Vlaanderen.

Over prof. dr. Frederik Swennen
Ooit droomde Frederikje Swennen ervan om paus te worden, maar toch koos Frederik Swennen al snel voor een carrièreswitch dankzij een vooruitziende promotor. Zo werd hij professor personen- en familierecht en verwantschapsstudies. Zijn onderzoek focust op andere vormen van samenleven dan het traditionele gezin.

Het allerliefste in de wereld is hij samen met zijn man op de baan. Wat verwacht je anders van een expert in familierecht?
Reactie plaatsen