Waarom Bereiken Mannen Sneller De Top Dan Vrouwen?"Who run the world? Girls!", zong zangeres Beyoncé ooit. In de werkelijkheid zijn het toch vooral mannen die de top bereiken. De grote vraag is: hoe komt dat nou?

Is “de maatschappij” bevooroordeeld? Werken mannen vrouwen tegen? Hebben vrouwen een laag zelfbeeld? Willen vrouwen helemaal niet naar de top? Of zijn er andere verklaringen die we over het hoofd zien?

Econome Esther-Mirjam Sent (hoogleraar, Eerste Kamerlid én vrouw) zet alle feiten en onderzoeken voor je op een rijtje in dit college van de Universiteit van Nederland. Oordeel zelf!

Over prof.dr. Esther-Mirjam Sent
Esther-Mirjam Sent is hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit. Voel je niet al te beledigd, want ze gaat je in haar colleges onder andere uitleggen dat jij lijdt aan "financiële bewusteloosheid". Hoe irrationeel jouw economisch gedrag bovendien is, laat ze zien aan de hand van allerlei boeiende onderzoeken.

Kijken dus, zodat je een volgende keer niet meer in de valkuil trapt van nare woekerpolissen en aanbiedingen-die-je-niet-kunt-laten-liggen-maar-eigenlijk-helemaal-niet-nodig-hebt!
Reactie plaatsen