Waarom Word Je Blij Van Een Loterij Als Je Toch Nooit Iets Gaat Winnen?Geef maar toe, je hebt vast wel eens een lot gekocht voor een of andere loterij. En ja, je weet heus wel dat de kans dat je wint superklein is en dat je dus eigenlijk je geld weggooit. Maar tóch doe je mee. Waarom?

Econome Esther-Mirjam Sent (Radboud Universiteit) deed een onderzoek naar het geluksgevoel van deelnemers aan de Staatsloterij. In dit college van de Universiteit van Nederland legt ze uit waarom we gelukkig worden van de loterij terwijl we er helemaal niet van houden om te verliezen.

Over prof.dr. Esther-Mirjam Sent
Esther-Mirjam Sent is hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit. Voel je niet al te beledigd, want ze gaat je in haar colleges onder andere uitleggen dat jij lijdt aan "financiële bewusteloosheid". Hoe irrationeel jouw economisch gedrag bovendien is, laat ze zien aan de hand van allerlei boeiende onderzoeken.

Kijken dus, zodat je een volgende keer niet meer in de valkuil trapt van nare woekerpolissen en aanbiedingen-die-je-niet-kunt-laten-liggen-maar-eigenlijk-helemaal-niet-nodig-hebt!
Reactie plaatsen