Wat Maakt Mij Zo Euforisch Als Ik Dans?Of je de radio nu opzet in de auto of de loeiende beat van de dj je om de oren slaat in een club… je zal op zijn minst heimelijk meebewegen (of gewoon met volle overgave).

Je lichaam interageert met het ritme van de muziek en daardoor ontstaat plezier. Je lijf is in staat om het ritme tot op de milliseconde te voorspellen. Want om te weten wanneer je je vuisten in de lucht moet ballen op de luidste toon van de climax moeten je armen zich tijdig naar boven bewegen… Je bent in feite dus een betere danser dan je zelf voor mogelijk hield. Professor Marc Leman vertelt erover in dit college van de Universiteit van Vlaanderen.

Over prof. dr. Marc Leman
Professor Leman speelt één uur per dag trompet om fysiek en mentaal fit te blijven. Hij doet vaak mee aan concerten, is gek op tekenen en schilderen én houdt van wiskunde. Hij is met andere woorden het ultieme bewijs dat creativiteit en een wiskundeknobbel hand in hand kunnen gaan.

Leonardo da Vinci was altijd al zijn grote held. Net zoals zijn voorbeeld beheerst hij de kunst te kunnen schrijven in spiegelschrift. De liefde voor muziek van Marc Leman is zo groot dat zijn colleges steevast beweeglijk en ritmisch zijn.
Reactie plaatsen