Kunnen We Over 10 Jaar Elke Kanker Genezen?Oncoloog Filip Lardon heeft goed en slecht nieuws: als het zo door gaat, zullen steeds meer mensen kanker krijgen. Mààr... het goeie nieuws is dat we kanker veel beter kunnen behandelen.

Onderzoek naar kankerbehandelingen is de laatste jaren zo snel geëvolueerd dat de kanker stilaan schrik moet krijgen. Tot voor kort kon je kankerbehandelingen vergelijken met een kanonskogel waarmee op de kankercellen werd geschoten. Nu zijn het sluipschutters die de kankercellen met een precisieschot uitschakelen.

Prof. dr. Lardon legt in dit college van de Universiteit van Vlaanderen uit hoe dat gebeurt.

Over prof. dr. Filip Lardon
Prof. dr. Filip Lardon is kankerspecialist. Met zijn kankeronderzoeksteam zoekt hij nieuwe inzichten in het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren en naar nieuwe en betere therapievormen.

Hij won onlangs nog de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en de Jonge Academie voor zijn impact op het kankeronderzoek en de volksgezondheid door zijn volgehouden inspanningen om het brede publiek te informeren over kanker.

Hij bereikte onder meer duizenden jongeren met een antirookproject op scholen.
Reactie plaatsen