Waarom Kiezen We Bijna Allemaal Een Partner Die Op Ons Lijkt?In onze zoektocht naar een partner hebben we veel persoonlijke wensen; sommigen zelfs wel heel veel. Socioloog dr. Ellen Verbakel van de Radboud Universiteit ziet in haar onderzoek dat die persoonlijke wensen zoals 'economisch zelfstandig' of 'houdt van Bach' simpelweg te maken hebben met het feit dat mensen een partner willen die veel op hen lijkt.

Ellen legt je in dit college van de Universiteit van Nederland haarfijn uit waarom de meeste relaties helemaal niet gebaseerd zijn op irrationele zaken zoals 'liefde op het eerste gezicht', maar een bewuste afweging zijn.

Over dr. Ellen Verbakel
Van verliefd worden tot aan het vormen van een familie en de zorg voor elkaar binnen een familie - socioloog Ellen Verbakel (Radboud Universiteit Nijmegen) is geïnteresseerd in allerlei menselijke relaties. En dan niet zozeer op individueel niveau, maar hoe het grotere plaatje eruit ziet. Welke boeiende patronen kunnen we allemaal ontdekken als we heel veel gegevens verzamelen over de relaties die we met elkaar hebben?
Reactie plaatsen