Waarom Is Een Duitse Vamp Mannelijker Dan Een Vlaamse?Het valt te betwijfelen of een specialist Duitse taalkunde kan uitmaken of Duitse vampen vaker een snor hebben, ongegeneerd aan hun geslacht krabben of liever een trainingspak dragen dan een sexy kleedje. Wat ze wel kan doen, is het linguïstisch analyseren.

Voor Tanja Mortelmans van de UAntwerpen kent het woordgeslacht geen geheimen. Wist je dat er in sommige talen wel 20 geslachten bestaan en in andere géén? Kom te weten wat er naast m/v/x nog allemaal bestaat in dit college van de Universiteit van Vlaanderen!

Over prof. dr. Tanja Mortelmans
Kreta & Lanzarote en niet Duitsland zijn de ultieme vakantiebestemmingen van Tanja Mortelmans. Toch is Duitse grammatica haar grootste passie. Ze droomt van een bindend klimaatakkoord, meer rechtvaardigheid, meer engagement én bovenal om nog veel meer studenten te overtuigen van de schoonheid van het Duits.

Aan de Universiteit Antwerpen kreeg ze de kans om zich te specialiseren in grammatica en grammaticalisering, modaliteit, evidentialiteit, en gender.
Reactie plaatsen