Kun Je Beter Geen Suiker Eten Als Je Zwanger Bent?Eat for two... Elke zwangere vrouw wéét dat je niet dubbel zoveel mag eten, maar de drang is soms groot. Ook de drang naar taartjes, pudding, chocola, cake, ijs, milkshake en pannenkoeken (naast misschien ook nog pickles, haring, puree en hamburgers).

Maar... mag al die suiker wel? Krijg je daar zwangerschapsdiabetes van? En wat is dat eigenlijk? Katrien Benhalima, endocrinologe aan de KU Leuven (en zelf zwanger toen ze dit college van de Universiteit van Vlaanderen gaf) deed er onderzoek naar!

Over dr. Katrien Benhalima
Dr. Katrien Benhalima wist al heel vroeg dat ze dokter wilde worden. Dokter, en geen chirurg, want daar is ze naar eigen zeggen te onhandig voor. Via haar beroep enthousiasmeert ze het publiek voor onderzoek rond suikerziekte tijdens en na de zwangerschap.

En wanneer ze niet in het ziekenhuis of labo aan de slag is, kun je haar vinden in de tangoles of op het badmintonveld. Maar liever niet voor 11 uur, want van vroeg opstaan wordt ze wat chagrijnig.
Reactie plaatsen