Waarom Mogen Zwangere Vrouwen Liegen?Of hoogzwangere vrouwen zomaar mogen zeggen dat ze nog in een maatje 34 passen en moeiteloos een marathon kunnen lopen, daar doet professor Liesbet Stevens (KU Leuven) geen uitspraken over. Als adjunct-directeur van het instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen kan ze wél vertellen dat drie op de vier vrouwen benadeeld worden op het werk als ze zwanger zijn.

En een deel van het probleem is dat vrouwen hun rechten niet kennen. Daarom dit mini-college arbeidsrecht van de Universiteit van Vlaanderen.

Over prof. dr. Liesbet Stevens
Prof. dr. Liesbet Stevens was altijd al een beetje een atypische jurist. Dat ze in de niche van seksueel strafrecht terecht kwam, is omdat ze al van jongs af aan doordrongen was door het idee dat er geen gelijkheid en nog veel onrecht was tussen vrouwen en mannen. Meer zelfs, dat het niet zozeer gaat om individuen, maar maatschappelijke systemen die onrecht en geweld tegen meisjes en vrouwen tolereren.

Ze kijkt dan ook met bijzonder veel belangstelling uit naar de plannen om ons strafwetboek, dat nog steeds voornamelijk uit 1867 dateert, te hervormen en hoopt hier haar steentje aan te kunnen bijdragen.
Reactie plaatsen