Waarom Maken Wij Allemaal Vaak Domme Financiële Keuzes?Schaam je niet langer: je bent echt niet de enige die wel eens een domme financiële keuze gemaakt heeft of schrikt als je een brief van de Belastingdienst op de deurmat ziet liggen. Volgens econome Esther-Mirjam Sent (Radboud Universiteit) hebben we last van “financiële bewusteloosheid”, ook al denkt 94 % van de mensen dat ze goed zijn in het beheren van het huishoudboekje.

Gelukkig zijn er manieren om financiële beslissingen voor iedereen net even wat makkelijker te maken. Let wel, makkelijker, niet leuker. Esther-Mirjam Sent legt het uit in dit college van de Universiteit van Nederland.

Over prof.dr. Esther-Mirjam Sent
Esther-Mirjam Sent is hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit. Voel je niet al te beledigd, want ze gaat je in haar colleges onder andere uitleggen dat jij lijdt aan "financiële bewusteloosheid". Hoe irrationeel jouw economisch gedrag bovendien is, laat ze zien aan de hand van allerlei boeiende onderzoeken.

Kijken dus, zodat je een volgende keer niet meer in de valkuil trapt van nare woekerpolissen en aanbiedingen-die-je-niet-kunt-laten-liggen-maar-eigenlijk-helemaal-niet-nodig-hebt!
Reactie plaatsen