Kun Je Sterven Van Te Veel Suiker?Hoeveel slagroomtaarten, repen chocolade, kilo's chips (want ook daarin zit suiker) kun je eten tot je er letterlijk bij neervalt? Prof. dr. Chantal Mathieu krijgt in het UZ van Leuven dagelijks mensen over de vloer die lijden aan de gevolgen van teveel suiker eten en er op termijn aan kunnen sterven: mensen met diabetes.

Elk jaar krijgen meer en meer mensen diabetes. En veel mensen beseffen niet eens dat ze eraan lijden... Mathieu praat erover in dit college van de Universiteit van Vlaanderen.

Over prof. dr. Chantal Mathieu
Vaak ziet endocrinologe Chantal Mathieu lichtjes in de ogen van haar studenten als ze iets begrijpen. Diezelfde studenten dan 10 jaar later als arts iets zien doen wat ze hem/haar leerde, geeft een ongelooflijke voldoening. Want prof. dr. Mathieu heeft een missie!

In de jaren ‘80 werd Chantal Mathieu voor het eerst geconfronteerd met de vreselijke gevolgen van type 1 diabetes. Ze besloot dat ze wou werken aan een betere toekomst voor iedereen die daaraan leed.

Intussen is professor Mathieu één van de meest vooraanstaande specialisten op wereldvlak. Haar droom is en blijft om type 1 diabetes te genezen of ten minste op een totaal andere manier te kunnen behandelen.
Reactie plaatsen