6 Mythen Die Kunnen Voorkomen Dat Jij Liefde Vindt
13 mei 2020 
in Dating

6 Mythen Die Kunnen Voorkomen Dat Jij Liefde Vindt

Natuurlijk zou het geweldig zijn om de liefde van je leven te vinden. Maar veel mensen die liefde zoeken, saboteren hun inspanningen door verschillende veelvoorkomende mythen te geloven. Het is veel moeilijker om ware liefde te vinden als je overtuigingen niet kloppen. Onderzoek deze mythen en kijk hoeveel jij er momenteel gelooft.

Maak je denken helder door deze veelvoorkomende liefdesmythen te onderzoeken:

 1. Jouw perfecte partner zal jou vinden. Er zijn geen aanwijzingen dat het lot een rol speelt bij het vinden van je ideale partner. Hoe meer verantwoordelijkheid jij voor je leven neemt, hoe groter de kans dat je een goede match vindt.
 • Houd je ogen open en wees bereid om te handelen wanneer de juiste gelegenheid zich voordoet.
 • Wie denk je dat meer kans op succes zal hebben: iemand die iedere maand op date gaat met een paar nieuwe mensen die aan haar criteria voldoen? Of iemand die thuis op de bank blijft zitten en zegt dat zij haar liefdesleven aan het lot overlaat?
 1. Hard-to-get spelen is de weg naar het hart van een man (of vrouw). Mensen die graag spelletjes spelen of veel zelfvertrouwen hebben, kunnen genieten van de jacht. Maar de meesten van ons voelen zich aangetrokken tot mensen die oprechte interesse tonen.
 • Dat betekent niet dat je je liefde verklaart na de tweede date. Maar als je een week wacht om terug te bellen, zal de andere persoon aannemen dat je geen interesse hebt.
 1. Liefde zal vanzelf gebeuren. Liefde en relaties zijn hard werken. Het klopt dat de meeste geweldige relaties in het begin heel gemakkelijk zijn, maar het begin duurt niet lang. Een beroemde relatiedeskundige zei: ‘Liefde is geen spel. Het is een blood sport. “
 • Wat als er in je eigen sociale kringetje geen geschikte partner rondloopt? Dan zul je nooit liefde vinden totdat je uit je natuurlijke omgeving stapt. Neem de controle over je leven.
 1. In een geweldige relatie is de verdeling altijd 50/50. Het zal zelden 50/50 zijn. Je partner wordt ziek, heeft een slechte dag, lijdt aan een midlifecrisis, en heeft af en toe een slecht humeur. En jij ook. Op de momenten dat je partner niet op zijn best is, zul jij meer van het zware werk moeten doen. Hopelijk wordt de gunst in de toekomst terug verleend.
 2. Alle goede mannen en vrouwen zijn al bezet. Veel van de goede zijn inderdaad al bezet, maar tegelijkertijd zijn veel van de goede er nog steeds. Er zijn genoeg geweldige mensen op zoek naar iemand zoals jij.
 • De keuze kan wat minder worden naarmate je ouder wordt, maar er zijn nog steeds goede partners beschikbaar. Helaas zijn ook zij vaker thuis als ze ouder worden. Zorg dat je beschikbaar wordt door een actief leven te leiden. Er zijn potentiële partners die dezelfde strategie hebben.
 1. Je weet binnen de eerste paar dates al of hij de ware is. Het is gemakkelijk om enthousiast te zijn tijdens de eerste zes maanden van een nieuwe relatie. In de beginperiode voelt het goed en lijkt je partner perfect.
 • De zes maanden die hierna komen, geven echter een beter beeld. Die eigenzinnige gedragingen van hem die zo charmant leken, beginnen hun charme te verliezen. Het echte leven sijpelt je fantasiewereld binnen. Als je ook na dit tweede halfjaar nog enthousiast bent, kun je optimistisch zijn dat je misschien een goede match hebt gevonden.

Als je zoektocht naar liefde tot nu toe vruchteloos was, staan jouw overtuigingen misschien in de weg. Als je overtuigingen juist zijn, kun je een effectief actieplan gaan opstellen. Wees proactief en heb een positieve houding. Je weet nooit waar je je perfecte partner kunt tegenkomen.

Reactie plaatsen