In 5 Stappen Naar Een Relatie Die Meer Bevrediging Geeft
12 mei 2020 

In 5 Stappen Naar Een Relatie Die Meer Bevrediging Geeft

Relaties zijn de dingen waar het leven om draait. Ze maken zelfs de moeilijkste en meest stressvolle dagen de moeite waard, omdat we weten dat aan het eind van dat soort dagen er een speciaal iemand is die op ons wacht.

Uit tal van onderzoeken bij verschillende groepen mensen uit alle lagen van de bevolking is gebleken dat het hebben van een kwalitatieve, bevredigende relatie een van de meest voorkomende factoren is die bijdragen aan een algeheel gevoel van geluk en welzijn.

De tijd nemen om je relatie bevredigender te maken, kan een van de beste investeringen zijn die je kunt doen in je eigen geluk!

Volg deze stappen om dit je beste relatie ooit te maken:

 1. Besteed tijd aan het leren kennen van je partner. Deze eenvoudige maar effectieve strategie is een antwoord voor al die mensen die tijd besteden aan het zich zorgen maken of hun partner hen wel of niet leuk vindt. Deze tijd kan beter worden besteed aan het leren kennen van je partner en het ontdekken van dingen die je nog niet van hem wist.
 • Dagelijks de tijd nemen om je partner te vragen hoe het gaat, kan jullie dichter bij elkaar brengen en de basis leggen voor een intiemere relatie. Het is belangrijk om geduldig te zijn, omdat je partner misschien niet meteen een open boek tegen je wordt.
 • Je kunt beginnen met praten over lichte onderwerpen zoals hobby's en interesses voordat je diepere, emotioneel belangrijkere onderwerpen ter sprake brengt.
 1. Laat je niet afschrikken door jullie verschillen. Veel mensen lijken te denken dat ze op alle mogelijke manieren volledig compatibel met hun partners moeten zijn. Dat is simpelweg niet het geval.
 • Enkele van de sterkste relaties zijn die tussen mensen die aanzienlijke verschillende voorkeuren hebben. Het erkennen dat jij en je geliefde van elkaar verschillen, kan helpen om een relatie spannender en interessanter te maken.
 • Hoe saai zou het leven zijn als de persoon met wie je bent alles leuk vond wat je deed? Dan zou je net zo goed met jezelf kunnen daten!
 1. Toon je liefde aan je partner. Het is zo gemakkelijk om verstrikt te raken in de routines van het drukke dagelijkse leven. Het kan voorkomen dat je je geliefde negeert of kortaf tegen hem bent zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Dat is oké – dat soort dingen gebeurt.
 • Echter, als je je daar bewust van bent dan kun je stappen ondernemen om het goed te maken. En dat kan het verschil maken tussen een relatie waarin jullie langzaam uit elkaar drijven en een relatie waarin jullie steeds dichterbij elkaar komen.
 1. Plan tijd in om bij je partner te zijn. Dit is een van de belangrijkste ingrediënten voor een langdurige en bevredigende relatie.
 • Soms heb je het een tijd zo druk dat specifiek tijd reserveren voor je geliefde de enige kans kan zijn om samen te zijn.
 • Tijd maken voor elkaar hoeft niet moeilijk te zijn. Leg op een avond als jullie samen zijn jullie agenda's naast elkaar, en kijk wanneer jullie allebei kunnen of wanneer jullie beiden tijd vrij kunnen maken.
 1. Luister naar je partner. Hoewel jouw dag misschien niet stormachtig is verlopen, was dat bij jouw geliefde misschien wel het geval. Luister begripvol en zonder te oordelen naar de beproevingen die hij de hele dag heeft moeten doorstaan. Dat kan voor jullie beiden therapeutisch zijn.
 • Iedereen wil dat er naar hem geluisterd wordt, en dit kan enorm helpen om een diep gevoel van tevredenheid over je relatie te krijgen.

Volg deze stappen en je bent goed op weg naar een relatie die meer bevrediging en voldoening geeft!

Reactie plaatsen