8 Dingen Die Gelukkige Stelletjes Doen
10 mei 2020 

8 Dingen Die Gelukkige Stelletjes Doen

Wil je een sterkere, gelukkigere relatie hebben? Geluk in een relatie is het resultaat van verschillende kleine dingen die dagelijks worden gedaan. Deze kleine taken vallen binnen je mogelijkheden. Een beetje tijd en aandacht kan de relatie tot een grote bron van geluk voor jullie beiden maken.

Versterk je relatie elke dag door deze strategieën van gelukkige koppels te volgen:

 1. Confronteer elkaar op een effectieve manier. In elke relatie zijn er meningsverschillen. Het belangrijkste is hoe je hiermee omgaat. Handel je meningsverschillen snel en eerlijk af. Geef aan welk gedrag van de ander je stoort en beledig de ander niet. Zoek een oplossing in plaats van te bewijzen wie er gelijk heeft.
 1. Zorg dat jullie doelen met elkaar verenigbaar zijn. Is het jouw droom om een wereldreis te maken, en nooit langer dan een paar maanden op één plek te blijven? En is de droom van je partner om vijf kinderen te hebben, in zijn geboorteplaats te wonen en elke avond samen met zijn ouders te eten? Dan zal één van jullie zich ellendig gaan voelen.
 • Jullie doelen hoeven niet exact overeen te komen, maar ze moeten wel met elkaar verenigbaar zijn. Anders zal een van jullie te veel moeten opofferen om de ander gelukkig te maken.
 1. Vergeef gemakkelijk. Een wrok koesteren veroorzaakt minachting en maakt de ander van streek. Iedereen maakt fouten en iedereen heeft weleens een slechte dag. Vergeef snel en gemakkelijk.
 1. Groei samen en apart. Probeer samen nieuwe dingen uit. Ga naar nieuwe plaatsen. Maar neem ook de tijd om zelfstandig te groeien. Jij kunt leren surfen terwijl hij leert schilderen. Doe sommige nieuwe dingen samen en andere apart.
 1. Leef mee. Als je geen relatie hebt, kun je het je veroorloven om wat eigenzinniger en egoïstischer te zijn. Maar als je deel uitmaakt van een stel, dan is het belangrijk om rekening te houden met de gevoelens en het standpunt van de ander.
 1. Maak tijd voor elkaar. Je tijd en aandacht wordt maar al te makkelijk opgeslokt door je werk, huishoudelijke taken en de alledaagse beslommeringen van het leven. Zorg er daarom voor dat je elke dag quality time met je partner doorbrengt. Als je daar geen tijd voor reserveert, zul je al te gemakkelijk tijdgebrek hebben. Maak dit een prioriteit in je leven.
 1. Richt je meer op de goede eigenschappen van je partner dan op zijn slechte. Laat je partner de toiletbril altijd omhoog staan? En maakt dit je woedend? Wat als iemand je zou vertellen dat ze zeker weet dat een bepaalde man perfect voor jou is, maar dat hij wel een vervelende gewoonte heeft: hij laat de wc-bril omhoog staan? Zou je dan zeggen: "Laat dan maar zitten?" Natuurlijk niet.
 • Het is gemakkelijk om je te concentreren op een paar negatieve eigenschappen en hierdoor sterke negatieve gevoelens te krijgen. Concentreer je op de positieve eigenschappen van je partner en merk op dat je dan anders tegen hem aan gaat kijken.
 1. Luister naar elkaar. Het is niet gemakkelijk om te luisteren naar een verhaal van 10 minuten over het kopen van een paar schoenen of de details van de laatste minuten in de blessuretijd waardoor Ajax een wedstrijd heeft gewonnen. Maar het is noodzakelijk om belangstelling te tonen en je aandacht te geven.
 • Zodra je stopt met luisteren, stopt de ander met communiceren. De relatie gaat vanaf dan bergafwaarts. Luisteren is een vaardigheid die iedereen onder de knie kan krijgen. Geef je partner je volledige aandacht.

Je relatie kan een grote bron van geluk of verdriet zijn. Je partner en jij kunnen een relatie creëren die je leven gelukkig maakt. Maak tijd voor elkaar en wees bereid om te luisteren. Zoek gemeenschappelijke interesses die jullie samen kunnen delen. Denk eraan om ook tijd voor jezelf te maken. Doe deze dingen en jullie bouwen elke dag verder aan jullie relatie.

Reactie plaatsen