Hoe Weet Je Wanneer Je ‘De Ware’ Hebt Ontmoet?
05 mei 2020 
in Dating

Hoe Weet Je Wanneer Je ‘De Ware’ Hebt Ontmoet?

Is hij de ware? Is hij de man naar wie je je hele leven al op zoek bent? Het is niet altijd duidelijk of je de man van je dromen hebt gevonden, of dat je op weg bent naar een nieuwe teleurstelling.

Hoewel er geen manier is om daar 100% zeker van te zijn, zijn er wel tekenen waarnaar je kunt zoeken die je een nauwkeurigere voorspelling van je liefdesgeluk zullen geven dan alleen de vlinders die je in je buik voelt.

Die vlinders hadden het eerder mis.

Deze strategieën helpen je om te bepalen of je huidige liefde werkelijk ‘de ware’ kan zijn:

  1. Weinig drama. Als je bij de juiste persoon bent, moet de relatie grotendeels zonder drama zijn. Relaties worden zelden gemakkelijker. Het wordt over het algemeen meer een uitdaging wanneer de wittebroodsweken voorbij zijn. Vaak ruzie maken en negatieve gevoelens zijn geen positief teken voor de toekomst.
  2. Hoog comfort. Als je ‘de ware’ hebt gevonden, voel je een hoge mate van comfort en rust wanneer je bij hem bent. Een hoge mate van verstandhouding is een positief teken. Een vredig leven is een gelukkig leven. Je relatie is eerder een plaats van vrede dan een plaats van onrust.
  3. Jullie delen een soortgelijke visie voor de toekomst. Het is noodzakelijk om soortgelijke plannen voor de toekomst te hebben. Anders is minstens één van jullie gegarandeerd ongelukkig. Als jouw toekomstvisie sterk verschilt van die van jouw potentiële partner, dan heb je waarschijnlijk ‘de ware’ nog niet gevonden.
  4. Je voelt je vrij om jezelf te zijn. Heb je het gevoel dat je een bepaald imago moet ophouden tegenover je partner? Dat is vermoeiend en zal niet voor altijd werken. Als je de juiste persoon hebt gevonden, voel je je comfortabel om jezelf te zijn. 
  5. Jullie delen vergelijkbare waarden. Zijn jullie waarden hetzelfde? Hebben jullie dezelfde prioriteiten? De relatie zal een uitdaging worden als jullie niet vergelijkbaar zijn op deze gebieden. Stel je het conflict voor tussen iemand die waarde hecht aan succes, geld en roem en iemand die bescheidenheid, matigheid en liefdadigheid waardeert.
  6. Het gemiddelde van de andere persoon is goed genoeg. Het kan gemakkelijk zijn om van iemand te houden wanneer ze op hun best zijn, maar je krijgt niet elke dag de beste versie van iemand. Wat vind je van het gemiddelde van je partner? Hun gemiddelde dag is veel belangrijker dan hun beste dag.
  7. Het ergste van de ander is beheersbaar. Sommige mensen zijn gemiddeld redelijk goed, maar hun ergste is veel te veel om mee om te gaan. Dit wordt vaak aangetoond bij mensen die ernstige problemen hebben om hun woede te beheersen. Als je ‘de ware’ hebt gevonden, dan vind je het niet erg om om te gaan met het ergste dat zij te bieden hebben.
  8. Jullie zijn beste vrienden. ‘De ware’ zal je beste vriend zijn. Waarom zou je je dagelijkse leven, een bankrekening en alle ups en downs van het leven delen met iemand anders dan je beste vriend?
  9. Je weet het gewoon. Soms voel je het gewoon in je buik. Je weet gewoon absoluut zeker dat dit de juiste persoon voor je is. Vraag jezelf echter af of je dit eerder over iemand anders hebt gedacht en het toen bij het verkeerde eind had.

Het is gemakkelijk om door je gevoelens op een dwaalspoor te worden gebracht. Je bent waarschijnlijk op een bepaald moment in je leven hals-over-kop verliefd geweest op iemand naar wie je vandaag de dag niet eens kunt kijken.

Veel relaties beginnen met een knal, maar crashen korte tijd later. De mensen die ons opwinden, zijn niet per se de beste match voor een langdurige relatie.

Gebruik de bovenstaande lijst met relatiekenmerken als checklist voor jouw relatie. Hoe meer vakjes je kunt aanvinken, hoe groter de kans dat je eindelijk de juiste persoon voor jou hebt gevonden.

Reactie plaatsen