Verdient Je Ex Nog Een Kans?
05 mei 2020 

Verdient Je Ex Nog Een Kans?

Wanneer een relatie eindigt, komt het verlangen om uit elkaar te gaan vaak van één kant. Relatiebreuken waar beide partners achter staan komen voor, maar ze zijn eerder uitzondering dan regel. Ongeacht wie de relatie heeft beëindigd, kan het voorkomen dat jij of je ex het op een gegeven moment opnieuw wil proberen.

Als je merkt dat jij weer bij elkaar wilt komen met een vroegere liefde, dan is het misschien goed om daar eens grondig over na te denken.

Stel jezelf de volgende vragen voordat je overweegt weer bij elkaar te komen:

 1. Waarom is de relatie beëindigd? Er was een reden waarom het eindigde. Wat was het? Als je toen niet begreep wat het probleem was, kun je waarschijnlijk niet beoordelen of de relatie de tweede keer een betere kans heeft om te werken. Denk na over de oude relatie.
 2. Is er iets veranderd? Als er niets is veranderd, dan zal de uitkomst waarschijnlijk hetzelfde zijn. Realiseer je dat je alleen jezelf kunt veranderen.
 3. Kun je het beter doen? Soms kiezen we ervoor om met iemand samen te zijn in plaats van alleen te zijn. Er zwemmen echter veel vissen in de zee. Neem geen genoegen met iemand met wie je niet compatibel bent en ga verder met je leven.
 • Als je zeker wist dat je iemand anders zou kunnen vinden, zou je dan nog steeds geïnteresseerd zijn in deze persoon?

Nadat je erachter bent gekomen of het een goed idee is om opnieuw contact met je ex te maken, moet je een beslissing nemen. Ben je er nog steeds van overtuigd dat je je gebroken romance nieuw leven in wilt blazen? Zo ja, dan kun je verschillende stappen nemen.

Houd deze suggesties in gedachten als je probeert je ex terug te krijgen:

 1. Zorg dat je niet bedelt of wanhopig overkomt. Wanhoop is onaantrekkelijk. Het is ook slecht om zo’n precedent te scheppen in je relatie. Wees in plaats daarvan geduldig en wacht tot de dingen op natuurlijke wijze gebeuren. De kans op succes is groter als de ander je halverwege tegemoet komt.
 2. Speel geen spelletjes. Je ex zal waarschijnlijk al je plannetjes of spelletjes doorzien. Wees oprecht. Je kunt hem waarschijnlijk toch niet voor de gek houden.
 3. Niet praten maar doen. Vertel je ex niet hoeveel je bent veranderd, maar laat het zien. Praatjes zijn makkelijk, en het is moeilijk om lange tijd alsof te doen.
 • Als je bijvoorbeeld van plan bent om deze keer wel aardig tegen zijn vrienden te zijn, ga dan mee uit met zijn vriendengroep en wees gezellig.
 • Geen woorden maar daden. Laat hem zien hoeveel je bent gegroeid.
 1. Zeg dat het je spijt als de situatie daarom vraagt. Je weet zelf wel wanneer de ander een verontschuldiging verdient. Wees het soort persoon dat fouten kan toegeven en zich kan verontschuldigen. Het kan je relatie meer helpen dan je denkt.
 2. Probeer wat romantiek. Een oprecht gebaar kan enorm helpen om gebroken vertrouwen te herstellen en romantische gevoelens weer aan te wakkeren. Een lange brief kan een uitstekende manier zijn om mee te beginnen.
 3. Laat het verleden los. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je oude relatie niet meer bestaat. Er moet een nieuwe verbinding worden gemaakt. Bouw een relatie op die vrij is van negatieve dingen uit het verleden.
 4. Probeer iets nieuws. Ga naar nieuwe plaatsen en probeer nieuwe activiteiten. Als jullie in een nieuwe omgeving zijn, zal hij waarschijnlijk met een andere blik naar je kijken. Behoud het goede en laat het slechte achter je.
 5. Denk aan de goede dingen. Breng positieve herinneringen uit het verleden naar boven. Herinner elkaar aan de goede tijden en jullie zullen je allebei herinneren welke click jullie samen hadden. Een gedeeld verleden wordt niet snel vergeten.

Uitzoeken of je je ex nog een kans wilt geven, is een grote beslissing. Weer een relatie met je ex beginnen, kan een uitdaging zijn, maar soms is het een geweldig idee. Zorg er wel voor dat het in allebei jullie belang is. Sommige relaties kunnen maar beter in het verleden blijven, maar in andere gevallen kan het de moeite waard zijn om het nog een keer met je ex te proberen. Heb gewoon een plan en doe het rustig aan. Wie weet loopt het dit keer wel goed!

Reactie plaatsen